P-Café Alkmaar e.o.

Ontmoetingsplaats voor mensen met Parkinson en hun partners

Agenda P-Café Alkmaar  2019

Hiermee willen u in het kort informeren over het programma voor de komende periode van het P-Café Alkmaar.

Het Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen),  hun partner, familieleden en mantelzorgers. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten.

Elk P-Café eindigt met een P-Loket: een mogelijkheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan een professional van ParkinsonNet. 

Het programma van een P-Café ziet er als volgt uit:

09:30 uur  Inloop

10:00 uur  Workshop

11:30 uur  Sluiting

Wij vragen van u een entree van € 2,00 per persoon.

Een vrijwillige bijdrage is welkom. Dit kan door een donatie in onze (collecte) bus, maar kan ook door overboeking op ons rekeningnummer NL40RABO0156906244 t.n.v. Parkinson vereniging - Bunnik onder vermelding van 'P-Café Alkmaar'. Agenda 2019:

 


 

 


14 mei

Info WMO verzorgd door Gemeente Alkmaar

De WMO, vroeg of laat komen vele mensen hiermee in aanraking. Vanmorgen is onze gast Esther Anker van de Gemeente Alkmaar. Zij zal in grote lijnen uitleggen hoe de wet in elkaar steekt. Aandacht wordt gegeven aan de verschillen per gemeente.                       

In het 2 edeel van de presentatie zal de praktijk worden behandeld.

11 juni

Fysiotherapie en dans als therapie bij Parkinson

Lisette Mooij (fysiotherapeute) en Saskia Vroom (dansdocente) ontmoeten elkaar vorig jaar tijdens een P-Café presentatie in Heiloo. Zij ontdekten dat beide disciplines veel overeenkomsten hebben. Op deze dag laten zij u meemaken wat dit heeft opgeleverd.

Fysiotherapeute Lisette Mooij en dansdocente Saskia Vroom zullen tijdens deze bijeenkomst laten zien hoe fysiotherapie en dans elkaar op een uitstekende manier aanvullen als therapie bij de motorische symptomen van Parkinson. Zowel fysiotherapie als dansen helpt mensen met Parkinson om langer mobiel te blijven en beter om te kunnen gaan met de gevolgen van Parkinson.

Lisette en Saskia zullen in hun presentatie laten zien dat zowel bij dans als bij fysiotherapie gewerkt wordt aan kracht, balans, houding en coördinatie. Door middel van een aantal praktijkvoorbeelden worden zowel dans- als fysiotherapie strategieën toegelicht waarbij zowel naar de overeenkomsten gekeken wordt maar ook de verschillen. Zo wordt in de danslessen gebruik gemaakt van muziek waardoor deelnemers met Parkinson vaak beter kunnen bewegen. Hoe dat komt? Ook daar wordt uitgebreid aandacht aan besteed!. De bijeenkomst wordt interactief afgesloten waarbij bezoekers van harte worden uitgenodigd om mee te doen. 

21 september
Het P-Cafe bestaat 10 jaar !!

Het begint om 15.00 uur. Het is in buurthuis de Oever (Oudorp). Het koor “kun je nog zingen” uit Warmenhuizen treedt op en neurochirurg Pepijn van den Munckhof (AMC/VU) doet een verhaal over DBS.

In verband met de verwachte belangstelling dient u zich vooraf aan te melden.

Nadere mededelingen volgen. 


15 oktober

Onderwerp nog niet bekend.

??

12 november

Ad Nouws - Psycholoog

 Vandaag is onze gast Ad Nouws. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in zijn praktijk als psycholoog. Hij is tevens auteur van van het boek 'Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen'. Hij wil aandacht besteden aan de onderwerpen 'afnemende wilskracht', 'on en off' en 'de invloed van stress'.

10 december

Einde jaar

Wij beëindigen het jaar zoals gebruikelijk in een sfeervolle setting met wat lekkers bij de koffie en een hapje. Er is ruimte voor een lied of gedicht of gewoon een ongedwongen gesprek.

Plaats van de bijeenkomst:

De Wijkplaats
Herenweg 14
1829 AG  Oudorp NH


Heeft u problemen met het vervoer? Meldt u zich bij ons, dan kijken wij of het mogelijk is om met iemand mee te rijden. Zie hiervoor de Contact pagina.