Het P-Café Alkmaar e.o. gaat stoppen!

Ontmoetingsplaats voor mensen met Parkinson en hun partners

Boek informatie:

NIEUW

 Psycholoog Ad Nouws sprak de voorbije 20 jaar honderden mensen met de ziekte van Parkinson over hun ervaringen. Dat waren lange, diepgravende gesprekken, vaak ook met de partners. De weerslag van dit alles vind je in dit boek; het parkinsonverhaal is nu compleet. Voor iedereen een bron van inspiratie om zo goed mogelijk met de ziekte te leren omgaan.


 


Het Parkinson Oefenboek

Oefeningen en bewegingsadviezen voor mensen met de ziekte van Parkinson, door Erwin van Wegen, Ingrid Burgers en Cees de Goede.
Kan worden besteld bij de boekhandel of bijv. BOL.COM (€ 24,95).
Er is ook een bijbehorende DVD beschikbaar.
De oefeningen zijn als APP te downloaden uit de APP store.

PD Oefeningen


Parkinson en nu?


Door Teus van Laar, neuroloog en Martje Drent, Parkinsonverpleegkundige.
Zowel de patiënt als zijn omgeving vindt in dit boek een schat aan betrouwbare informatie, geschreven in begrijpelijke taal. Behalve over het ontstaan van de ziekte en het verloop ervan, vertelt het boek de verhalen van velen die kampen met Parkinson. Daardoor bevat het vele praktische tips die leven met de ziekte van Parkinson makkelijker maken.
Kan worden besteld bij de boekhandel of bijv. BOL.COM (€ 19,95)


Lekker eten met Parkinson


Door Heleen Dicke, diëtist ParkinsonNet en Gerrit Jan Bos, Kok.

Een kookboek met heerlijke recepten, waarbij rekening is gehouden met mogelijke kauw- en slikproblemen. Tevens met mogelijke verminderde smaakwaarneming.

Te bestellen bij BOL.COM (€ 19,95)


Parkinson Doeboek


Door Josca Bos

Het Parkinson Doeboek geeft vanuit de eigen ervaringsdeskundigheid handreikingen hoe om te gaan met gevolgen van de diagnose Parkinson. Het richt zich op die gebieden waar je mogelijk zelf invloed op uit kunt oefenen. Het boek bevat veel praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen voor mensen met Parkinson en voor de mensen uit de naaste omgeving. Veel onderwerpen zijn ook van toepassing voor mensen met andere chronische ziekten. Er is veel ruimte voor het behoud van eigen kracht en welbevinden.

Te bestellen bij BOL.COM (€ 24,95)
Link:
- www.parkinsondoeboek.nl of
- uitgeverij De Gezonde Pers www.degezondepers.nl

Maar als het donker wordt

Door Jan B. Kwant

Een autobiografisch verhaal over de hectische periode na krijgen van de diagnose Parkinson op 48 jarige leeftijd. Een boek waarin ook de kwetsbare momenten in alle openheid worden beschreven. Momenten van wanhoop, hoop maar ook acceptatie. De ervaring hoe familie, vrienden, maar ook collega's er mee om gaan en hoe vrienden echte vrienden blijken te zijn. Ook de twijfel en hoop als christen wordt beschreven. Bijna alle verhalen zijn geschreven naar aanleiding van een muzieknummer. Deze nummers zij te beluisteren op www.maaralshetdonkerwordt.nl

Van elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar de Parkinson Vereniging. 

Te bestellen bij: www.boekenbestellen.nl (€ 14,95)


Informatie m.b.t. Parkinson


Voor algemene informatie over de ziekte Parkinson en voor regionale en landelijke activiteiten.

 

Voor algemene informatie en voor gegevens van uw lokale fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist etc. met kennis van de ziekte van Parkinson.

Voor informatie over mantelzorg activiteiten in de regio.Voor informatie en hulp bij dementie

Voor informatie over logeerhuis voor mensen met een chronisch lichamelijke ziekte, zodat de mantelzorger even op adem kan komen.

Je zult het maar hebben, de ziekte van Parkinson. Hoe ga je daar mee om? Er worden frequent vragen gesteld over de complementaire behandeling van Parkinson. N.a.v. eigen ervaringen is gezocht naar aanvullende methoden. En die zijn er! En vaak met goede resultaten. Op deze site vind je en overzicht van complementaire behandelmethoden.

Hieronder vindt u nog een link naar RTV NH waar aandacht is besteed aan dansen met de ziekte van Parkinson (klik op de link):

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/215763/Dansen-met-de-ziekte-van-Parkinson-Na-de-les-kan-ik-er-weer-tegenaan